|
Post by Andris on Jul 27, 2015 9:33:50 GMT
Tabula: Eiro 2016 atlases pēdējās četras spēles:
|
|
|
Post by Andris on Sept 4, 2015 8:44:49 GMT
Spēlei pret Turciju prognozēju šādu sastāvu: Vaņins; Freimanis, Gorkšs, Jagodinskis, Maksimenko; Višņakovs, Tarasovs, Cauņa, Zjuzins, Rakels, Višņakovs. Kļūdaini paredzēju, ka aizsardzību Pahars nemainīs, jo izskatījās, ka izlases nometnē valdīja gandarījums par spēli pret Nīderlandi. Tomēr jāspēlē ir futbolistiem ar spēļu praksi, tāpēc viss pareizi. Freimanim ar 3 spēlēm nepietika, lai pēc sešu spēļu izlaišanas nosargātu vietu izlasē. Nedomāju, ka tas ir zaudējums, jo Gints vairāk tomēr izskatījās pēc cauruma lāpītāja, ne pēc stabila izlases vienpadsmitnieka spēlētāja.
Vidējā līnijā Laizāns nevis Zjuzins. Patiesībā arī ir loģiski, ņemot vērā, ka spēles sākumā aizsardzības funkcijām bija lielāka nozīme nekā uzbrūkošajām. Uzbrukumā Karašausks nevis Višņakovs. Karašauskam, protams, plusu ir daudz. Laikam, ka pareizi būtu teikt, ka viņš ir daudzpusīgāks un tehniskāks (?) par Eduardu. Var pieturēt, apspēlēt un piespēlēt - atceramies centrējumu Cauņam. Man ir jautājums – Šabala tiešām ir tik ļoti sliktā formā vai arī Pahars kaut nedaudz paspēlēja paslēpes?
Kādas var būt pārmaiņaspirms Čehijas? Gorkša atgriešanās? Negribas ticēt, ka centra aizsargu pāri mainīs katrā spēlē. Citas pārmaiņas aizsardzībā, piemēram, Freimanis Gabova vietā?
Vidējā līnija, uzbrukums? Mana versija - vietu starta sastāvā var zaudēt Laizāns. Vēl ir jautājums par 31 gadu vecā Višņakova atjaunošanās ātrumu. Kara attaisnoja savu iekļaušanu starta vienpadsmitniekā, bet pieļauju, ka kaut kāds pārsteigums čehiem būs.
|
|
|
Post by bimbambols on Sept 4, 2015 9:47:37 GMT
Vakardienas spēle, manuprāt, ir tas gadījums, kad rezultāts ne visu pasaka. Aizsardzība nebija tā labākā. Ja ne Vaņins, vakar varēja visādi sanākt. Piemēram, trāpītu turks 5.minūtē, varbūt mēs jau šobrīd runātu par aizsardzības katastrofālu izgāšanos. Labi aizsargi spēlēja uz centrējumiem, kas arī bija sagaidāms- mūsējie garāki, otrajā stāvā prasmīgi. Bet iespēles zonās pa zemi, tai skaitā pa centru, bija nepieļaujami daudz. Parasti ar Gorkšu nav tik daudz problēmu. Cita lieta- kāds šobrīd ir Gorkšs? To es nezinu. Aizsardzībā es nebrīnītos par dažādām izmaiņām. Vienīgi domāju, ka Jagodinskim gan jāspēlē. Jauns, nu jau iegūst stabilitāti, ir spēļu prakse labā līmenī, šķiet, vakar arī vairāk par Dubru darīja. Gabovs nospēlēja neitrāli, teikšu, ka mierīgi var laist arī Freimani. Maksimenko- normāli, bet bija arī kļūdas. Kurakins noteikti ir labā formā, arī var spēlēt.
Laizāns ne pārāk, piekrītu Gatim Kalniņam, kurš teica, ka Laizānam bija jāpalīdz momentā, kad zaudējām vārtus. Viņš vienkārši vēroja notikumus, lai gan bija redzams, ka ir bīstami. Tarasovs gan labi darbojās, viņam būtu loģiski palikt sastāvā. Cauņa- tur jau viss no spēka atkarīgs, bet kaut kā šķiet, ka Pahars viņu noteikti liks. Meistarību tomēr nevar pazaudēt, bet Cauņam tās netrūkst. Rakels aizvadīja jau atkal teicamu spēli, esmu ļoti pozitīvi pārsteigts- ātrs, prātīgs un tehnisks. A.Višņakovs arī bija ok. Lielākais atklājums vakar tomēr bija Karašausks. Visi zinām, ka viņš var būt labs, bet nedomāju, ka uz turku fona viņš izskatīsies tik viegli un pārliecinoši. Tādā līmenī sen nebiju redzējis, ka mūsu uzbrucējs tik glauni darbojas. Eduards Višņakovs, manuprāt, izlasē ir tipisks maiņas uzbrucējs. Par Šabalu gan nezinu- tur jāredz treniņi.
Vēl ir jautājums vai un kā, kā vietā varētu vairāk izmantot Zjuzinu.
|
|